Láká vás inteligentní domácnost? Stavte se 26.–29. 4. na Stavebních veletrzích v Brně

Už brzy nebudeme hlídat topení, klimatizaci ani světla. O vše se postarají šikovné řídicí systémy. Přijďte si vyzkoušet modelový chytrý dům na výstavu Inteligentní a bezpečná domácnost v praxi.

Chytrá domácnost („Smart home“) je jedním z nejdiskutovanějších témat současnosti – řeší ji všichni od výrobců tepelných čerpadel až po návrháře nábytku. Mají společný cíl – maximálně usnadnit domácí práce a dát lidem více času na to, co je opravdu baví. I my v AP Servisu vítáme tento trend nejen u nejmodernějších domácích spotřebičů.

Co všechno řeší inteligentní domácnost za vás?

  • Regulaci topení a klimatizace s napojením na meteostanici
  • Ovládání světel a stínidel
  • Měření aktuální spotřeby energií
  • Zabezpečení proti krádežím, požárům, únikům emisí nebo vody
  • Hlídání „nebezpečných zón“ – zamezí například vstupu dětí do bazénu

Inteligentní domácnost pohodlně uřídíte i dálkově – přes internet. V domě můžete například zatopit, rozsvítit nebo pustit hudbu už cestou z práce.

Náklady se brzy vrátí

Chytrá elektroinstalace převyšuje běžné pořizovací náklady zhruba o 20–40 %. Hned od spuštění však zajišťuje optimální využití všech energií. Topení například nepoběží tam, kde právě nejste. Díky tomu se investice brzy vrátí a převáží výhody.

Jaké jsou další výhody kromě úspory energií?

  1. Více systémů (topení, osvětlení, zabezpečení) atd. nahradí jeden řídicí. Všechny spolu vzájemně komunikují, a nikdy nejdou proti sobě.
  2. Systém má také jednotné přehledné ovládání, které si snadno osvojí děti i senioři. Vše vyřešíte pomocí pár tlačítek na zdi.
  3. Inteligentní domácnost si ve spolupráci s odborníky navrhnete a nastavíte podle svých potřeb. Je pro vás priorita audiosystém v každé místnosti? Žádný problém. Nastavení si můžete kdykoli uzpůsobit podle aktuální situace.

Chytré už jsou i domácí spotřebiče

Chcete, aby na vás po příchodu z práce čekalo čerstvě doprané prádlo rovnou k pověšení? Zkuste první dálkově ovládanou pračku Whirlpool. Můžete měnit její nastavení, nebo kontrolovat technický stav odkudkoli v dosahu internetu.

Usnadnit domácí práce je letitým cílem výrobců spotřebičů. Příkladem za všechny uveďme patentovaný 6. smysl spotřebičů Whirlpool. Díky němu už myčka i pračka samy volí nejvhodnější program s ohledem na množství a znečištění náplně, lednička automaticky hlídá ideální vlhkost a teplotu a trouba bez dohledu peče podle přednastavených receptů. 6. smysl se stále zdokonaluje tak, aby vám maximálně šetřil čas i náklady.

Zaujala vás chytrá domácnost? Přijďte na Stavební veletrh Brno

Od 26. do 29. dubna můžete obdivovat, a hlavně na vlastní kůži vyzkoušet, vzorovou inteligentní domácnost se špičkovou audiovizuální technikou, domácími spotřebiči i stylovým nábytkem. Výstavu najdete v pavilonu F Stavebních veletrhů Brno. AP Servis je jejím hrdým mediálním partnerem.

Zdroj fotografie: Archiv Jasyko