Quiche s lososem a zeleninou připravený pomocí funkce Crisp u mikrovlnek Whirlpool

 

Slaný koláč neboli quiche patří ke skvostům francouzské kuchyně. Jeho základem je dobré tenké těsto – tzv. Pâte brisée. Vyzkoušejte si s námi tento úžasný recept.

Ingredience: 

  • 3 podkovy lososa
  • 2 rajčata
  • Bylinky podle chuti (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn…)
  • 2 čekankové puky
  • 100 g krájeného sýra typu gouda
  • 4 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce nasekané petrželové natě

Postup:

  1. Plátky lososa okořeníme bylinkami a poklademe plátky rajčat. Poté pečlivě zabalíme do pečicího papíru a odložíme stranou. Čekanku také posypeme bylinkami a zabalíme samostatně do pečicího papíru.
  2. Oba balíčky vložíme do mikrovlnné trouby na funkci Crisp a opékáme 8 minut.
  3. Mezitím rozklepneme vajíčka do misky, přidáme petrželku, mléko a pořádně rozšleháme.
  4. Listové těsto položíme na Crisp talíř a vidličkou do něj uděláme pár malých otvorů. Na těsto pak navrstvíme postupně čekanku, malé kousky lososa a rajčata.
  5. Nakonec zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme sýrem.
  6. Quiche vložíme do mikrovlnné trouby. U typů Jet Chef, Axent, Vitesse a Twin si nastavíme funkci Crisp na 12 minut. Pokud máte typ Max nebo Mini Built, bude vám stačit u funkce Crisp jen 11 minut.

Zapékání s funkcí Crisp je radost

Patentovaná technologie Crisp u mikrovlnek Whirlpool kombinuje 3 typy tepelné úpravy – mikrovlny, sálavý horní ohřev a spodní ohřev. Tento 3D efekt zajistí dokonalé a rychlé propečení s neodolatelnou kůrkou. Za necelé 2 minuty dosáhne Crisp talíř teploty 210 °C, která je ideální pro pečení.

Náš tip! Pokud doma mikrovlnku s funkcí Crisp nemáte, i tak si můžete tento recept připravit – rozehřeje klasickou troubu na 180 °C a pečte zhruba o třetinu déle.  Použít můžete i běžné mikrovlnné trouby.

Tipy na další varianty quiche

Recept na quiche s lososem vás neláká, nebo už ho naopak máte „ohraný“? Vyzkoušejte i tyto skvělé varianty:

  • slanina, vejce, sýr, smetana (základní recept na quiche)
  • šunka, sýr, pórek
  • tuňák, vejce uvařené natvrdo, cuketa
  • listový špenát a kuřecí maso
  • brokolice
  • cibule, sýr
  • houby, rajčata
  • paprika, rajčata, lilek

A jakou variantu slaného koláče máte nejraději vy? Napište nám do komentářů nebo na Facebooku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení