Recept: Vepřové kotlety Palermo v mikrovlnce za pár minut

Obrázek článku

Máte v ledničce vepřové kotlety a hledáte nejlepší recept? Vyzkoušejte je pečené v parmazánové strouhance s čerstvou petrželkou. Báječná středomořská kombinace, kterou uctíte i vzácnou návštěvu.

Ingredience:

  • 4 telecí nebo vepřové kotlety
  • Celozrnná strouhanka ze 2 kusů pečiva
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • Špetka soli
  • 2 vejce
  • Lžíce mléka
  • Lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup:

  1. Strouhanku smíchejte s parmazánem a špetkou soli.
  2. Vejce vyšlehejte vidličkou se lžící mléka a nasekanou petrželkou.
  3. Crisp talíř předehřejte v mikrovlnce s funkcí Crisp na 3 minuty.
  4. Kotlety obalte ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ještě jednou ve strouhance.
  5. Předehřátý Crisp talíř vyjměte z trouby a položte na něj obalené kotlety.
  6. Vložte do mikrovlnné trouby a zapněte zapékání Crisp cca na 6 minut.

TIP: Nemáte mikrovlnku s funkcí Crisp? Upečte kotlety v sýrové strouhance v klasické horkovzdušné troubě. Nastavte 190 °C a pečte zhruba po dobu 30–35 minut, dokud krusta nezezlátne.

Vepřové kotlety Palermo podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako přílohu můžete zvolit i lehký zeleninový salát, například s červenou řepou.

Přejeme dobrou chuť!

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné