Tiché pračky s technologií ZEN: neruší ve dne ani v noci

Takřka neslyšné, šetrné k prádlu, a přesto výkonné. Ano, i takové pračky existují. Nesou označení ZEN a pracují tak tiše, že tu svou skoro budete chodit kontrolovat, jestli vůbec běží.

Hlučným pračkám odzvonilo

Pamatujete ještě na dobu, kdy spotřebiče nebezpečně poskakovaly po bytě a hučely tak, že dvoje dveře nestačily na jejich ztišení? Ty časy jsou naštěstí dávno pryč. Dnes už nemusíte koupelnu zamykat, aby vám hlučná pračka neutekla. Pračky s technologií ZEN pracují tiše a bez jakýchkoliv vibrací.

Nejtišší pračky se pyšní technologií ZEN

V prosinci roku 2012 byly pračky s vrchním plněním a unikátní technologií ZEN vybrány jako vůbec nejtišší na trhu. A skvěle si vedou dodnes. Inovativní technologie ZEN nabízí tak kvalitní indukční motory, že je na většinu z nich automaticky poskytována 10letá záruka.

Jak ZEN motor funguje?

Nejvíce hluku vydává v případě praček motor a čerpadlo. Technologie ZEN se proto zaměřuje právě na tyto dvě oblasti. Nahrazuje tradiční řemenový pohon vysoce výkonným trakčním motorem, který otáčí buben přímo. To umožňuje výborné odčerpávání vody i při nižších otáčkách. Snižují se tak vibrace i hluk a zároveň zvyšuje účinnost a spolehlivost. Technologie ZEN šetří až 30 % vody, energie i vašeho času. Navíc nabízí řadu speciálních programů pro cílenou péči o konkrétní druhy tkanin.

Spusťte pračku bez obav i v noci

Pokud chcete, aby pračka pracovala ještě tišeji, použijte program Night Eco/Overnight. Ráno na vás bude čekat perfektně vyprané prádlo. S touto šikovnou funkcí seženete jak klasické pračky s předním plněním, tak i prostorově úsporné modely s horním plněním.

Jak se lépe orientovat v decibelech a dopředu odhadnout hlučnost pračky?

Pokud si chcete pořídit tichou pračku, měli byste se v nabídkách soustředit na kolonku hlučnost vyjádřenou v decibelech. Někdy ale může být těžké si pod konkrétním číslem představit reálný zvuk. Je třeba hlučnost 49 dB a hlasitost odstřeďování 69 dB, které má pračka Whirlpool FSCR 90423, málo nebo moc?

Pomoci vám může srovnání různých modelů, nebo když si číslo převedete na úroveň hladiny hluku, kterou znáte z běžného života. Například hluboké ticho a bezvětří se pohybuje na hladině 20 dB, šepot doprovází 30dB zvuk, tikot hodin odpovídá asi 35 dB, mírný déšť 50 dB, běžný hovor 60 dB, poslech televize 70 dB, vysavač nebo silně puštěná hudba 80 dB a vlak 90 dB.

Víte, že hlučnost pračky můžete snížit i vy sami?

I opravdu tichá pračka nás občas může překvapit svým zvukovým repertoárem. Často si totiž neuvědomujeme, že hlučnost spotřebiče ovlivňují také vnější faktory. Pokud například pračka nestojí na všech nožičkách, nebo je v místnosti bez tlumicích předmětů, jako jsou koberce či záclony, může se její zvuk více rozléhat místností.

TIP: Pokud chcete hluk v domácnosti ještě snížit, zabudujte i volně stojící spotřebiče přímo do nábytku. Obecně totiž platí, že se hlučnost dá snížit jejich vestavbou.

V nabídce AP Servisu najdete tiché pračky prověřených značek. Rádi vám pomůžeme s výběrem, najdeme ideální model právě pro vaši domácnost a samozřejmostí je u nás i kvalitní servis.