Vánoční cukroví: Zdravé arašídové kuličky bez lepku

Vyzkoušejte zdravé bezlepkové cukroví, jehož příprava nezabere moc času. Kombinace cizrny, arašídů a hořké čokolády nemá konkurenci. Doporučujeme kuličky udělat z dvojité dávky surovin: Jsou totiž vysoce návykové.

Jak poznat recept na zdravé vánoční cukroví?

  • Neobsahuje bílou mouku – její roli zastanou oříšková másla nebo zdravé náhražky (cizrna, kokos…)
  • Neobsahuje rafinovaný cukr – sladí se buď medem, stévií, nebo přírodními sirupy
  • Bez ztužených tuků – sice nejsou tak škodlivé, jak se říká, ale nejde ani o nic prospěšného

Cizrnovo-arašídové kuličky s hořkou čokoládou

Ingredience:

  • 200 g cizrnové mouky
  • 125 g arašídového másla
  • 120 ml rostlinného (například kokosového) mléka
  • 4 lžíce datlového sirupu
  • 2 kostičky vysokoprocentní hořké čokolády

pecene-arasidove-kulicky-01

Postup:

  1. Mléko spolu s arašídovým máslem a datlový sirupem vyšleháme.
  2. Tekutou směs přiléváme k mouce a v robotu pomalu hněteme těsto.
  3. Do těsta zapracujeme hořkou čokoládu nasekanou na drobné kousky.
  4. Z těsta tvarujeme kuličky, které vyskládáme na mělký plech vyložený pečicím papírem.
  5. Kuličky pečeme na 180 °C dozlatova.
  6. Upečené kuličky necháme vychladnout při pokojové teplotě.

TIP: Místo tabulkové čokolády můžete použít čokoládové pecky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení