Vyzkoušejte zdravé bezlepkové cukroví, jehož příprava nezabere moc času. Kombinace cizrny, arašídů a hořké čokolády nemá konkurenci. Doporučujeme kuličky udělat z dvojité dávky surovin: Jsou totiž vysoce návykové.
Jak poznat recept na zdravé vánoční cukroví?
- Neobsahuje bílou mouku – její roli zastanou oříšková másla nebo zdravé náhražky (cizrna, kokos…)
- Neobsahuje rafinovaný cukr – sladí se buď medem, stévií, nebo přírodními sirupy
- Bez ztužených tuků – sice nejsou tak škodlivé, jak se říká, ale nejde ani o nic prospěšného
Cizrnovo-arašídové kuličky s hořkou čokoládou
Ingredience:
- 200 g cizrnové mouky
- 125 g arašídového másla
- 120 ml rostlinného (například kokosového) mléka
- 4 lžíce datlového sirupu
- 2 kostičky vysokoprocentní hořké čokolády
Postup:
- Mléko spolu s arašídovým máslem a datlový sirupem vyšleháme.
- Tekutou směs přiléváme k mouce a v robotu pomalu hněteme těsto.
- Do těsta zapracujeme hořkou čokoládu nasekanou na drobné kousky.
- Z těsta tvarujeme kuličky, které vyskládáme na mělký plech vyložený pečicím papírem.
- Kuličky pečeme na 180 °C dozlatova.
- Upečené kuličky necháme vychladnout při pokojové teplotě.
TIP: Místo tabulkové čokolády můžete použít čokoládové pecky.