Recept: Piškotová roláda s jahodami a ricotovo-tvarohovou náplní

Letní piškotová roláda, která se vždycky povede, přímo láká k nakrojení. Lehoučké těsto a náplň „nezaplácnou“, jen příjemně naladí na zbytek dne. Takovým drobným hříchem nepohrne žádný host.

Ingredience:

Na těsto:

  • 4 žloutky + 4 bílky
  • 70 g cukru moučky
  • 60 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 200 g ricotty
  • 200 g mascarpone
  • 200 g bílé čokolády
  • ½ vaničky tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • Cukr moučka (dle chuti)

piskotova-rolada

Postup:

  1. Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do jemné pěny.
  2. Bílky se špetkou soli šleháme, dokud neztuhnou. Přidáme do mísy.
  3. Promícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu prosijeme ke směsi.
  4. Vše dohromady zlehka promícháme.
  5. Rozpálíme troubu na 180 °C.
  6. Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečeme 8–10 minut.
  8. Ihned po dopečení položíme ještě horkou roládu i s pečicím papírem na mokrou, vyždímanou utěrku.
  9. Společně i s utěrkou stočíme do tvaru rolády.
  10. Necháme vychladit.
  11. Zatím si připravíme náplň. Ricottu, mascarpone, vanilkový a moučkový cukr krátce vyšleháme.
  12. Přidáme tvaroh a bílou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
  13. Vše dohromady zamícháme.
  14. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme náplní a poklademe jahodami.
  15. Srolujeme zpět. Přitom opatrně sundáme pečicí papír.

A je to! Přejeme dobrou chuť.

Roláda vydrží v lednici určitě 2–3 dny.

TIP: Hotovou roládu krájejte na plátky, zdobte jahodami a lístky čerstvé máty. Roládu výborně doplní jemné jahodové smoothie s chia semínky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení