Reportáž z veletrhu IFA 2016: Chytrá domácnost se stává skutečností

O konektivitě a řízení spotřebičů na dálku se mluví už od roku 2014. Není divu, že se „smart home“ neboli chytrá domácnost stala i ústředním tématem největšího veletrhu spotřební a bílé elektroniky v Evropě. Co přinesla IFA 2016 ve spojení s kuchyňskými spotřebiči rodiny Whirlpool?

Pár slov o berlínském veletrhu IFA

Výstavní areál Messe Berlín každoročně začátkem září otevírá brány všem technologickým nadšencům. Loňský ročník IFA 2015 navštívilo přes 240 000 návštěvníků z více než 100 zemí světa. Nové produkty a technologie tu představilo na 1 600 vystavovatelů.

Spotřebiče rodiny Whirlpool se na loňském veletrhu představily vůbec poprvé a hned zazářily představením nových značek i funkcí. Proto nás zklamalo, když jsme se pár dní před odjezdem do Berlína dozvěděli, že na letošním veletrhu IFA Whirlpool svůj vlastní stánek neotevře. Přesto si odvážíme několik zajímavých postřehů.

Exkluzivní spojení Whirlpool s IBM Watson

Kdo povolanější by měl pomáhat s rozvojem modulů pro chytrou domácnost než společnost IBM? Na veletrhu oznámila spojení s několika značkami, které začínají využívat technologickou platformu IBM Watson. Mezi nimi je i společnost Whirlpool, jíž IBM pomůže s vývojem technologií pro vzájemnou komunikaci spotřebičů a jejich ovládání na dálku. Například pračka pošle při akci signál sušičce, jaký typ a množství prádla má očekávat. Sušička mu pak sama přizpůsobí dobu i optimální program sušení.

„Těmito inovacemi chceme ulehčit našim zákazníkům každodenní práci v domácnosti a dopřát jim více času na to, co dělají opravdu rádi,“ prozradil Norbert Schmidt, viceprezident pro vývoj produktů značky Whirlpool pro evropský region.

Pračky Whirlpool s ovládáním na dálku už najdete v naší nabídce

Věčně zapomínáte prádlo v pračce, aniž byste spustili patřičný program? S tím je teď díky aplikaci 6th Sense Live konec. Stačí si ji stáhnout do mobilu či tabletu a získáte kontrolu nad svou pračkou odkudkoli. Z práce nebo dovolené můžete spustit praní či osvěžení vloženého prádla nebo zkontrolovat technický stav pračky. První pračky Whirlpool FSCR 12440 s touto funkcí už máme skladem! Brzy se můžete těšit na podobně chytré sušičky nebo kávovary.

KitchenAid představuje nádherný robot Artisan Mini

kitchenaid_ifa

Toužíte po legendárním kuchyňském robotu KitchenAid Artisan, ale nemáte doma dost prostoru? Pak pro vás máme dobrou zprávu – na náš trh se řítí kompaktní verze tohoto nestárnoucího pomocníka. Zmenšily se však pouze jeho rozměry, funkčností může hravě konkurovat svému většímu kolegovi. Připravujeme na sklad již brzy!

Zaujaly vás střípky z veletrhu IFA? Žijete – podobně jako my – novými technologiemi? Udělejte si pěkný výlet do Berlína! Výstava probíhá od 2. do 7. září 2016 a cena denní vstupenky je 39 euro. 

Fotoreportáž z akce najdete na našem Facebooku.